Over mij

Assalaam aleykum! Leuk dat je me beter wilt leren kennen. 
Ik ben Ai Lien Djie, Gecertificeerd Psychosociaal Counselor, Groepstrainer en LifeCoach

Moslim therapeut psycholoog

Waarom deze praktijk?

Graag stel ik me aan je voor. Ik ben Ai Lien, bekeerd Moslim, getrouwd, moeder van 3 kinderen en Therapeut, en heb een passie voor Islamitische Psychologie. Ik geef individuele counseling en coaching aan vrouwen met een Islamitische achtergrond. Ik doe dit werk omdat ik merkte dat er veel mensen rondlopen met emotionele hulpvragen, maar dat ze om verschillende redenen niet (meer) naar de reguliere hulpverlening stappen. Het kan voelen als een té grote stap om hulp te vragen, of je denk dat ze je toch niet begrijpen. Misschien heb je wel een negatieve ervaring opgedaan en heb je geen vertrouwen meer in de hulpverlening. Ik vind het belangrijk om laagdrempelige hulp te bieden aan jou, waarbij er ruimte is om helemaal jezelf te zijn. Bij mij hoef je niet te filteren wat je wel en niet vertelt. Je bent welkom zoals je bent, met je hele verhaal.

Mijn zoektocht

Voor mij kwam de Islaam op mijn pad aan het einde van mijn studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ik was druk bezig met afstuderen als bedrijfstrainer, deed zoveel mogelijk stages en extra activiteiten, want ik dacht dat hoe meer je doet, des te beter het voor je is. Ondertussen was ik sociaal ook heel hard bezig om mezelf te bewijzen en mezelf geliefd te maken in mijn omgeving. Je zou misschien denken dat ik een rijk en vervullend leven leidde, maar dat was niet zo. Ik ervoer steeds vaker een gevoel van zinloosheid en leegte. Waar sloeg het eigenlijk allemaal op?

Rampspoed of zegening?

Inmiddels had ik als bedrijfstrainer een hectische baan waarbij ik met mijn leaseauto het hele land door croste om trainingen te geven op het gebied van communicatie en zelfmanagement. Ik hield van mijn vak als groepstrainer, maar het voelde in toenemende mate als een dubbelleven en ik werd steeds ongelukkiger. Toen gebeurde er iets dat mijn hele leven op zijn kop zette.
Mijn moeder overleed, zomaar uit het niets, zo leek het. Ik was totaal uit het lood geslagen. In die moeilijke periode ging ik op zoek naar wat echt belangrijk voor mij was en kwam in aanraking met de Islaam. Ondanks de voor mij toen vreemde uiterlijke kant van de religie, voelde de boodschap van de Islaam als een klik. Het klopte. Hier vond ik antwoorden op al mijn levensvragen en een nieuw thuis. Het uitspreken van de  geloofsgetuigenis vormde voor mij het begin van een zoektocht die leidde langs pieken van geluk, diepe dalen, verwarring en weer terug. Toen ik na een periode van rouw en bezinning weer voldoende veerkracht voelde, besloot ik dat ik meer wilde gaan leven naar mijn persoonlijke waarden. Ik gooide het roer om en zocht werk dat mij zou stimuleren in mijn persoonlijke groei. Het werd een baan als onderwijsmanager op een Islamitische basisschool. Ik voelde mij daar als een vis in het water.

Mijn passie

In de periode waarin ik trouwde en mijn drie kinderen kreeg, richtte ik mij bewust op het moederschap. In die waardevolle jaren bouwde ik onvermoeibaar aan warme en stevige hechtingsrelaties binnen mijn gezin. Ook bleef ik freelance bezig met het coachen en voorlichten van mensen in psychische nood. Na jarenlange ervaring als groepstrainer groeide mijn passie om mensen op individueel niveau te willen begeleiden, vanuit wetenschap en religie. Toen mijn jongste kind naar school ging besloot ik daarom een 4-jarige Beroepsopleiding voor Psychosociaal Counselor te doen. Sinds 2015 help ik vrouwen om hun band te versterken met zichzelf, met hun omgeving en hun Schepper.

Zoek jij een bevlogen professional die jou kan helpen om een andere, ondersteunde manier te ontwikkelen voor het omgaan met problemen, die je doelen en levensgeluk in de weg staan? Neem vandaag nog contact op om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.